Wie is Walter Swaenepoel? Wie ben ik? Er zijn ongetwijfeld heel veel mensen die mij niet kennen.

Ik ben de 39-jarige levenspartner van Elsie en vader van de tweeling Amber en Arthur, oorspronkelijk ben ik afkomstig van Halle, woonde vervolgens ongeveer 10 jaar in Tervuren en Hoeilaart alvorens ik in 2009 via de liefde in Affligem terecht kwam. Ondertussen ben ik  op Affligem ook verliefd geworden, goed ingeburgerd (mag ik toch wel zeggen) en heb ik een echt hart voor deze gemeente. Ik begrijp de gevoeligheden van de autochtone bevolking en anderzijds kan ik mij ook vergelijken met de vele inwijkelingen in onze gemeente.

Professioneel ben ik actief als freelance IT manager op projecten in het hele land. Momenteel bevindt mijn klant zich in het Brusselse.

Telkens het mogelijk is, ga ik met de fiets werken. Onder andere op die manier probeer ik de impact op het milieu tot een minimum te beperken en het houdt me ook fit. Je kan gerust zeggen dat ik een groene jongen ben maar dat wil niet zeggen dat ik voor een betuttelende overheid ben. Dat kan en mag niet de bedoeling zijn!

De afgelopen jaren ben ik heel veel met veiligheid bezig geweest door onder meer de oprichting van BIN Essene. Na de opstart van dit Buurt Informatie Netwerk - wat trouwens heel wat voeten in de aarde had - heb ik ook geholpen bij de opstart van de andere BIN's in onze gemeente en werd ik gevraagd om mee te werken aan het nationale BIN Kenniscentrum. Ik ben daar als het ware het aanspreekpunt voor Vlaams-Brabant.

Gaandeweg kreeg ik het gevoel dat onze gemeente op vele vlakken nog een pak opportuniteiten laat liggen en daar wil ik iets aan veranderen. Uiteraard kan ik dit niet alleen, maar ik denk wel dat ik mijn steentje kan bijdragen. En wie weet kan dit ook via deze blog.