Wie is Walter Swaenepoel? Wie ben ik? Er zijn ongetwijfeld heel veel mensen die mij niet kennen.

Ik ben de 39-jarige levenspartner van Elsie en vader van de tweeling Amber en Arthur, oorspronkelijk ben ik afkomstig van Halle, woonde vervolgens ongeveer 10 jaar in Tervuren en Hoeilaart alvorens ik in 2009 via de liefde in Affligem terecht kwam. Ondertussen ben ik  op Affligem ook verliefd geworden, goed ingeburgerd (mag ik toch wel zeggen) en heb ik een echt hart voor deze gemeente. Ik begrijp de gevoeligheden van de autochtone bevolking en anderzijds kan ik mij ook vergelijken met de vele inwijkelingen in onze gemeente.

Professioneel ben ik actief als freelance IT manager op projecten in het hele land. Momenteel bevindt mijn klant zich in het Brusselse.

Telkens het mogelijk is, ga ik met de fiets werken. Onder andere op die manier probeer ik de impact op het milieu tot een minimum te beperken en het houdt me ook fit. Je kan gerust zeggen dat ik een groene jongen ben maar dat wil niet zeggen dat ik voor een betuttelende overheid ben. Dat kan en mag niet de bedoeling zijn!

De afgelopen jaren ben ik heel veel met veiligheid bezig geweest door onder meer de oprichting van BIN Essene. Na de opstart van dit Buurt Informatie Netwerk - wat trouwens heel wat voeten in de aarde had - heb ik ook geholpen bij de opstart van de andere BIN's in onze gemeente en werd ik gevraagd om mee te werken aan het nationale BIN Kenniscentrum. Ik ben daar als het ware het aanspreekpunt voor Vlaams-Brabant.

Gaandeweg kreeg ik het gevoel dat onze gemeente op vele vlakken nog een pak opportuniteiten laat liggen en daar wil ik iets aan veranderen. Uiteraard kan ik dit niet alleen, maar ik denk wel dat ik mijn steentje kan bijdragen. En wie weet kan dit ook via deze blog.

Ik ben nog een politieke maagd en zit vol frisse en vernieuwende ideeën. Ideeën die staan te wachten om uitgevoerd te worden. Zij die zeggen dat er geen oplossingen zijn waarmee we geconfronteerd worden, hebben ongelijk!

Aangezien ik tot nu toe nooit politiek actief geweest ben, draag ik geen bagage met me mee. Ik voel geen drang om mij te verantwoorden voor wat anderen ooit gedaan hebben en kijk enkel voorwaarts. Wat geweest is, is geweest en daaraan kunnen we niets meer veranderen. Ga je met mij mee vooruit? Met de blik op de toekomst? Werkend aan oplossingen.

Ik kom niet uit een familie waar vroeger aan politiek gedaan werd en de stap in deze richting is een heel bewuste keuze geweest. Waarom? Omdat ik mee wil helpen om van onze gemeente - en zelfs de hele regio - een betere plaats te maken om in te leven. Uiteraard doe ik dat niet alleen en niet voor mezelf!

Omdat ik geloof dat de wereld een mooiere plek kan worden. Gewoon zomaar, gewoon door te doen.

In cijfers

Papa en partner 100%
Hart voor Affligem 100%
duurzame ondernemer 90%
Genieter 75%