Granaatappel en nog iets anders

Sinds enkele weken laten we op mijn nieuwe project wekelijks fruit leveren op maandag. Niet alleen is het gezond om dagelijks een of meerdere stukken fruit te eten (ik moet toch op een of andere manier proberen om mijn goede voornemens tot uitvoering te brengen wink), het bevordert eveneens de teamspirit en laat jou ook nieuwe soorten fruit ontdekken. KakiHet is dus telkens uitkijken welke soorten er geleverd worden. Vorige week leerde ik zo de kaki kennen en blijkbaar kan je dat gewoon opeten zoals een tomaat.

Deze week stond de fruitmand al keurig gevuld op ons bureau toen ik aankwam. Waarvoor dank, beste collega's! Naast de appelen & peren, bananen & pruimen of kiwi's werden we ook verwend met een granaatappel. Meestal maakt deze sappige vrucht deel uit van mijn zomerse fruitslaatjes en nu zou ik deze dus aan mijn bureau kunnen opeten.

Ik kan u al verwittigen: het was niet mooi om te zien. Gewapend met een plastieken kiwi-lepeltje ging ik aan de slag. Al gauw werd duidelijk dat zakdoekjes niet zouden volstaan om alles op te kuisen nadat de granaatappel letterlijk zijn naam eer aangedaan had. Een tip dus als je ooi teen granaatappel op je werk wil eten, wees dan goed uitgerust en voorzie de nodige instrumenten.

Leave a Reply