Een hele dag tournooi als afsluiter van het seizoen

Zoals jullie al kunnen lezen hebben zijn Amber en Arthur sinds september actief als hockey-ers, beiden bij de U8, respectievelijk bij de meisjes en de jongens. Tijdens de wekelijkse trainingen werden ze stapsgewijs ingeleid in de beginselen van deze - toch wel - technische sport.
De eerste wedstrijden waaraan ze konden deelnemen gingen door tijdens de wintermaanden en brachten ons van Waterloo tot Brasschaat. Toen werden telkens twee korte indoor-wedstrijdjes afgewerkt. Elke week zag ik ze allebei groeien en in de lente werd de switch gemaakt naar het buitenveld.
Op heel regelmatige basis waren we dus te zien op de velden overal ten lande. Soms werd er eens gewonnen, dan weer verloren en af en toe gelijk gespeeld. Ik ben blij dat ze allebei voor deze ploegsport gekozen hebben terwijl dit geen evidente keuze was. Ze begonnen allebei vanaf nul en moesten volledig uit hun comfortzone komen. Het feit dat een vriendinnetje het heel goed doet in de nationale reeksen van de U14 speelt ongetwijfeld ook zijn rol.
Vandaag hebben ze dan, als afsluiter van het seizoen, nog een laatste keer alles mogen geven. De plaats van het gebeuren waren de mooie (tijdelijke) velden van Gantoise aan de Gentse Watersportbaan en de tegenstanders kwamen uit Ronse, Leuven, Temse en uiteraard ook Gent. De scores gaven niet altijd een correcte weergave van het spel dat gespeeld werd. Sommige ploegen hadden genoeg aan drie kansen om drie keer te scoren terwijl de bal er aan onze kant maar niet in wilde. Ook dat is natuurlijk deel van het spel.
Uiteraard hebben we met de aanwezige ouders ook ons best gedaan om de sfeer optimaal te houden ;-) 
Leuk om te zien trouwens hoed deze sport vanuit de gemeente ondersteund wordt met deze prachtige infrastructuur!

Op het eind van de dag ontvingen Arhur en Amber allebei een medaille. De fierheid straalde ervan af en zelf waren ze hier ook wel best blij mee.
 

Amber en Arthur met medaille

Leave a Reply