Een woordje uitleg

Ik heb het gevoel dat ik nog een woordje uitleg moet geven. Daarom dus deze post.

Who the fuck is Walter Swaenepoel? Dat is de vraag die op Facebook door iemand (hij zal het zich misschien ook nog herinneren) gesteld werd vijf jaar geleden toen ik mijn mening liet horen over onze nieuwe gemeentelijke website. Enkele kranten pikten dit verhaal op en opeens was ik "de webmaster van Open Vld Affligem" die zware kritiek had. Ik sta nog steeds achter de mening die ik toen geuit heb trouwens en denk dat er betere oplossingen mogelijk waren. Maar daarover gaat het hier niet.

Die “Who the fuck”-vraag vond ik wel heel terecht. Nog steeds trouwens. Ik ben de eerste om mezelf in vraag te stellen en mij af te vragen voor wie of wat ik eigenlijk sta. Maar is iedereen niet zo?
Niet alleen is zelfreflectie nodig om op een eerlijke manier in het leven te staan, maar ik neem mezelf ook niet te serieus en ben toch geen clown. Af en toe moet ook zelfspot wel eens kunnen. Ik ben trouwens ook de eerste om toe te geven dat ik niet perfect ben. Ik maak fouten en probeer er telkens weer uit te leren. Failing forward wordt dit genoemd, maar eigenlijk is gewoon mijn manier van in het leven staan om vooruit te geraken en zaken gedaan te krijgen.

De reden waarom ik deze hele "Wie is WS"-actie opgezet heb, is gewoon om even aandacht te trekken. Ja inderdaad: aandacht trekken, want ik wil jullie iets vertellen waarvan ik vermoed dat jullie het willen horen.
Dit is zoals vooraan in een zaal gaan staan en even op de microfoon tikken, gevolgd door de woorden: "Mag ik even uw aandacht en welkom. Bedankt dat jullie hier zo massaal aanwezig zijn."

Ik doe nu hetzelfde en heet jullie welkom op mijn blog. Bedankt om te komen lezen!

Deze blog bestond al een hele tijd (sinds einde 2016) maar werd door bijzonder weinig mensen gelezen en was ook afgeschermd om niet gevonden te worden door zoekrobots. Ik had een uitlaatklep nodig om over sommige zaken mijn mening te ventileren. Mijn mening over wat zich in Affligem afspeelt, in België en alles daarbuiten. Is mij mening zo speciaal? Neen, helemaal niet. En toch wil ik ze vertellen. Het geeft me rust om dit even te kunnen neerschrijven. Hopelijk wordt deze blog vanaf nu ook gelezen.
In het kader van de ontwikkelingen van de laatste weken en het feit dat ik mij via Open2040 kandidaat stel voor de gemeenteraadsverkiezingen heb ik besloten om mijn site een opfrisbeurt te geven en tijdelijk enkele blogposts offline te plaatsen. Waarschijnlijk zullen deze snel terug online verschijnen en kunnen jullie die dan ook terug lezen. Sommige zijn misschien iets te persoonlijk, anderzijds tonen ze wel wie ik echt ben.

Heb je zelf een vraag die je mij wil stellen of zou je willen dat ik mijn mening geef over een bepaald thema? Aarzel dan niet en neem contact met me op.
 

Wie is WS?

Leave a Reply