• Een inbraakveilige gemeente met het Certificaat Inbraakveilig

  De nabijheid van de snelweg biedt heel wat voordelen en zorgt ervoor dat onze gemeente goed bereikbaar is. Deze bereikbaarheid en de nabijheid van onze hoofdstad heeft echter ook nadelen en zorgt er onder andere voor dat inbrekers ook gemakkelijk kunnen verdwijnen. De inbraakstatistieken waren enorm hoog en er heerste een groot onveiligheidsgevoel

 • Een woordje uitleg

  Ik heb het gevoel dat ik nog een woordje uitleg moet geven. Daarom dus deze post.

  Who the fuck is Walter Swaenepoel? Dat is de vraag die op Facebook door iemand (hij zal het zich misschien ook nog herinneren) gesteld werd vijf jaar geleden toen ik mijn mening liet horen over onze nieuwe gemeentelijke website. Enkele kranten pikten dit verhaal op en opeens was ik "de webmaster van Open Vld Affligem" die zware kritiek had. Ik sta nog steeds achter de mening die ik toen geuit heb trouwens en denk dat er betere oplossingen mogelijk waren. Maar daarover gaat het hier niet.

 • Ja, ik ga ervoor!

  Open2040Zaterdag 16 juni. De dag waarop ik een mijlpaal in mijn leven neem. De dag waarop bekend gemaakt wordt dat ik op de lijst van Open2040 zal staan en mij dus mee zal inzetten om tijdens de verkiezingen van 14 oktober 2018 met de hele ploeg een straf resultaat neer te zetten. Hebben we een doel? Ja, zorgen dat ons programma uitgevoerd wordt. Liefst deel uitmakend van de volgende meerderheid uiteraard. We hebben heel lang en heel hard aan dat programma gewerkt. Over doelen in aantal stemmen en zetels spreek ik me niet uit.

 • Verkeers(on)veiligheid Ternatsestraat

  Deze morgen, op weg naar de bakker, sprak ik toevallig een dame die in de Ternatsestraat woont. De voorbijrazende auto's gaven aanleiding tot een ongepland gesprek. Al snel werd duidelijk dat er wel meer mensen zijn die de situatie in deze straat niet langer acceptabel vinden. Natuurlijk had ik reeds een vermoeden, want in het verleden werden er al acties opgezet om dit onder de aandacht te brengen.

 • Een hele dag tournooi als afsluiter van het seizoen

  Zoals jullie al kunnen lezen hebben zijn Amber en Arthur sinds september actief als hockey-ers, beiden bij de U8, respectievelijk bij de meisjes en de jongens. Tijdens de wekelijkse trainingen werden ze stapsgewijs ingeleid in de beginselen van deze - toch wel - technische sport.
  De eerste wedstrijden waaraan ze konden deelnemen gingen door tijdens de wintermaanden en brachten ons van Waterloo tot Brasschaat. Toen werden telkens twee korte indoor-wedstrijdjes afgewerkt. Elke week zag ik ze allebei groeien en in de lente werd de switch gemaakt naar het buitenveld.